26 Ekim 2014 Pazar

Asosyal birinin psikolojisi

asosyal... ben de asosyalim. ve buradaki çoğu kişi de. neden asosyaliz biz sizce? bilgisayarda takılmayı sevdiğimiz için mi? elbette hayır. böyle düşünenleri sevmeyiz. ve de bilgisayar konusu açılınca çok takılıyonuz onda kamburunuz çıkıyo tarzı konuşmalar pek çoğumuza göre nefrettir. asosyallerin çoğu zeki insanlardır. toplumda çok dışlanırlar. asosyaller, okulda ders dinlemek yerine çizim yapar ya da yazı yazarlar. asosyallerden iyi yazarlar olabilir. müziği çok severler. müzik bir nevi temel ihtiyaçtır. su gibi. müziksiz duramaz asosyaller. bu nedenle çoğunun doğasında virtüözlük vardır. kolayca bir enstrüman çalabilirler. unutkanlardır ancak insanların adını ve hatta kendilerine yapılan tüm orospu çocuğu davranışları unutmazlar. ve şarkı sözlerini de. şarkıları kolayca ezberlerler ve unutmazlar.

asosyallerin asosyal olma sebepleri vardır ancak niye asosyalsin diye sorulduğunda bunu cevaplamak biraz zordur. şu şu sebepten dolayı asosyalim derken sıkılırlar muhabbetten. kendimden biliyorum. asosyaller her türlü bilgisayar programını en az 15 dakika kurcalayarak o programda uzmanlaşabilirler. ve bu da web tasarım tarzı kursları öldürür. asosyaller çevre tarafından kıskanılan insanlardır. ne yapsalar insanlar aynılarını yaparlar. her projeleri taklit edilir. olan asosyale olur. asosyallerin fikirleri çalınır.

asosyaller, oldukça bakımlı insanlardır. dışarıda kolları kıllı olan asosyal kız göremeyeceğiniz gibi otobüslerde de kokan asosyal erkek göremezsiniz. asosyaller, bir şeyler öğrenmeyi severler. ancak onların meraklarına bağlıdır bu olaylar. asosyallerin ikna güçleri oldukça yüksektir. insanı derinden fethedebilirler. asosyallerin odaları temiz ancak aşırı derecede incin olur. ve de evdekilerle anlaşamazlar çoğu zaman. misafir gelince aile asosyal bireyinin odasından utanır.

asosyallerin en fazla iki, bilemedim üç arkadaşı olur. bunlarla da fazla görüşme imkanları olmaz, ancak görüşme imkanı elde etmek için yapamayacakları şey yoktur. benim alçıyı gününden önce çıkarıp gittiğim gibi... asosyallerin bazıları çok film izlerken bazıları sayılı izler. sayılı film izleyen asosyallerin izledikleri filmler bellidir: v for vendetta, açlık oyunları... asosyallerin en büyük düşmanları insanlardır. asosyaller hayvanları çok severler. bu nedenle sağlık için bile olsa asla deri ayakkabı vs kullanmazlar... 

asosyallerin çoğu, biriyle tanışıp arkadaş olabilirlerse ilk günden 40 yıllık arkadaşı gibi davranırlar. çoğunlukla dizi izlemezler, televizyondan uzaktırlar. asosyaller, okulda daima grup çalışması ödevlerinden nefret eden tipler olmuşlardır. çünkü sebepler bellidir... diğerleri gelmez, asosyal ödevi tek yapar diğerleri de en yüksek puanın amına koyar. ya da fikir ayrılıkları olur, en mantıklı fikir asosyalinken onu dışlarlar. iş hayatında da böyledir çoğunlukla. asosyallerin çoğu eğitim almadan adobe programlarının alayını masterlamış tiplerdir, ancak onları umursamazlar. asosyaller telefondan nefret ederler. yani aranıp ayyy napıyosunuzzz iyi misiniiizzz diye ciyak sesli konuşan ve dakika başı arayan tiplerden. çalan telefon, asosyalin düşmanıdır.

asosyallerin en büyük kötü yanı kamburluktur. aslında bu pek de önemli değil, düz oturma denemeleriyle birkaç ayda kamburluk düzeltilebilir. asosyaller eve vardıklarında tuvalet tutmaktan feci sıkışmış haldeyken tuvalete tam girdikleri an çalan telefon yüzünden küfür saya saya sert bir tavırla açarlar telefonu. karşıdaki gereksiz bir şey için arayan biri olur çoğu zaman... ya da asosyalin otobüse yetişmesi lazımdır, 10 dakikalık vaktinin üç dakikasını yemek yemeye ayırmışken çalan telefon yüzünden asosyaller telefonu kapatır ya da fişini çekerler.
asosyallerin fikirleri çoğunlukla dışlanır, haklı oldukları halde. asosyaller bencil değildir. ancak eşyalarını herkese kullandırmayı sevmezler. asosyalin odasında yeni eşya olmaz. yeni gibi görünen eşyalar olur. asosyal eşyalarını çok dikkatli kullanır. asla bozulmazlar. ancak orospu çocuğunun teki gelip çoğu hatıra olan eşyaları kırıp döküp odanın amına koyar ve asosyalin orijinal beddualarını kazanır... isalken osurur umarım, kısır kalsın piç, yeni çorapla suya bassın ibne gibi... 

asosyaller gerçek hayatta refleksler ya da adam gibi biriyle konuşurkenki rahatlık dışında fazla küfür etmezler. e refleksler de hakkımız olsun yani, prize fiş takarken elektrik kıvılcımı çıkınca hasiktiiirr diyemeyecek miyiz? asosyallerin çoğu korkusuzdur. ama benim gibi böcek korkusu olan var mı bilmiyorum... kediden köpekten korkmazlar, yolda görünce severler. kedi köpek görünce ciyak ciyak bağıran kezbanlara anlam veremezler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder