26 Ekim 2014 Pazar

Mastürbasyonu bırakmayın beyler gelin

özet isteyenlere peşin özet : mastürbasyonun zararı yoktur.faydası çoktur. yanlış bilgilere inanmayın. masturbasyonu bırakma kampanyalarına katılmayın. 

modlar'dan biri olan bitene taşırsa herkes bilgilenir.' emek verdim.

merhaba beyler,

sitede masturbasyonun zararlı olduğunu söyleyen ve herkesi masturbasyon yapmamaya davet eden 1-2 dallamanın varlığı dikkatimi çekti. asıl beni üzen ise bu arkadaşın peşine takılan yazarlar oldu.

öncelikle size söylemeliyim ki sizin sikinizin derdine düşmedim. ama yanlış bilgilere karşı konuya hakim bir tıp öğrencisi olarak sizi bilgilendirmek gerektiğini düşündüm. masturbasyonun bilimsel olarak hiçbir zararı yoktur. hatta yararı sandığızdan boldur. masturbasyon ne ayıp ne zararlıdır. fazlasıyla gerekli ve fizyolojimizin bir gereğidir. 

1 masturbasyonun testosteronu azalttığı düşüncesi 

böyle bir durum söz konusu değildir. bununla ilgili makalelere bakarsanız düzenli ejakülasyonun(masturbasyon) testosteron üzerinde olumlu etkisi olduğunu görürsünüz. siteye gelip ezbere konuşan bilimsel dayanaktan yoksun aptallara kulak vermeyiniz.

1. world journal of urology ( dunya uroloji gazetesi )
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11760788
2. journal of clinical psychiatry 2001 
http://examine.com/faq/does-ejaculation-affect-testosterone-levels.html
3.journal of zhejiang university scıence a 
http://www.zju.edu.cn/jzus/article.php?doi=10.1631/jzus.2003.0236

dolayısıyla masturbasyonu bıraktığınızda. güç artışı,ses kalınlaşması,sakal çıkması gibi etkiler görülmez. çünkü masturbasyonun testosteronu azaltma gibi bir etkisi yoktur. hatta masturbasyon testesteron seviyenizi düzenlediği için bu konularda faydası bile vardır.

2 dopamin in zararlı olduğu savı 

dopamin vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. dopamin beyinde nörotransmiter olarak görev yapar. yani uyarıcı tepkilerdir kısaca. kalp atışlarını hızlandırmak ve kan basıncını yükseltmek için hastalara dışardan uygulanır. ayrıca 'parkinson' hastalarında üretimi çok az olduğu için dışarıdan verilir.
düzenli masturbasyon ile salgıladığınız dopamin kalp ve beyin için faydalıdır. eğer ilerde eli ayağı titreyen parkinsonlar gibi olmak istemiyorsanız dopamin üretiminizi kısıtlamayın. kendini cinsel yaşamdan soyutlayan din adamları ve keşişlerin bir çoğunun parkinson hastalığına yakalanma şansının yüksek olduğu ve 'kalp hastalıkları'na karşı daha savunmasız olduğu bilimsel bir gerçektir.

3 anksiyete ye sebep olur savı 

çok farklı anksiyete türleri vardır. genel olarak korku,sıkıntı,kaygı,gerilim gibi özelliklerle kendini belli eder. ve tanım olarak "nedeni belli olmayan tedirginlik" kullanılır.
sitedeki bazı anti-bilimsel dallamalar böyle tanımlanan bir şeyi masturbasyonla bağdaştırıp üstün bir zeka örneği göstermiş.
masturbasyon herhangi bir anksiyete'ye sebep olmaz. panik atak,hiperaktivite gibi rahatsızlıklarda faydası olur. rahatlatır. uykuyu düzenlemeye yardımcı olur. dopamin, oksitosin gibi hormonlar sayesinde sizi daha mutlu hissettirir.

masturbasyon faydaları 

prostat kanserine karşı korur 

2003’te avustralya’da yapılan bir araştırmaya göre haftada beşten fazla boşalan bir erkek, diğerlerine kıyasla çok daha düşük bir oranda 'prostat kanseri'ne yakalanıyor. boşalma sırasında ürogenital bölgede biriken 'toksin'ler vücuttan atılıyor ve vücüdun o bölgesi temizlenmiş oluyor. 

erken boşalma tedavisinde kullanılır 

erken boşalmaya neden olur savı : çocukluk döneminde özellikle ülkemizde gizli saklı ve yakalanma korkusuyla yapıldığı için çabucak bitirilen bir eylem halini almıştır. dolayısıyla cinsel birleşmeye geçildiğinde bu bilinçle yapılan eylem erken boşalmaya sebep olur. yani tamemen psikolojik olarak böyle bir etki oluşur. ancak masturbasyon erken boşalma tedavisinde kullanılabilir ve sizde tedirginlik yaşamadan yalnız kaldığınızda doğru şekilde mastürbasyon yaparsanız erken boşalma konusunda kendinizi geliştirirsiniz.

kasların güçlenmesi

yaş ilerledikçe insan vücudundaki kaslar da zayıflar. buna cinsel organda bulunan kaslar da dahildir. düzenli olarak boşalmak, erkeğin 'pelvik taban kasları'nın güçlenmesini sağlar. bu da sertleşme, erken boşalma, idrar tutamama gibi sorunların önüne geçer.

bağışıklık sistemini güçlendirir

hormon terapisi uzmanı jennifer landa, boşalmanın 'kortizol hormon'u seviyesini artırdığını söylüyor. bu hormon seviyesindeki yükselme de 'bağışıklık sistemi'nizi çok daha güçlü kılıyor. 

moralinizi yükseltir 

mastürbasyon, oksitosin, dopamin gibi tatmin olmuş ve moral olarak iyi hissetmenizi sağlayacak hormonları açığa çıkartır.

sonuç 

günde 1 defadan fazla yapılmayan mastürbasyonun hiç zararı olmadığı gibi çokça faydası vardır. 1'den fazla yapılması 'yorgunluk' ve 'halsizlik' hissine sebep olmaktan başka hiçbir zarara sebep olmaz.
tek zararı spor yapanlar için yorgunluk hissidir. spordan önce ve hemen sonra yapılmaması gerekir. 

sporcular için mastürbasyon protein kaybına neden olur mu 

arkadaşlar ejekülat içeriğinin(yani boşalma içeriğinin) büyük bir kısmını seminal veziküllerden gelen sıvı oluşturur %60 gibi bir sayı bu. %10 u bildiğimiz spermler. %%30 u da prostat bezinden gelen sıvılardan. 
şimdi en yüksek orana sahip olan seminal veziküllerden gelen sıvıda en çok fruktoz bulunur. bu fruktoz boşaldıktan sonra spermin ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. dolayısıyla fruktoz kaybımız oluyor bunun yanında prostoglandinler fibrinojen falan da var ama fruktoz burda asıl olan olay. 
prostat sıvısı beyaz rengi veren sıvı. bunun içeriği de alkali(bazik) çünkü vajinanın asidik ortamında bozuluyor spermler bunu nötralize etmek için alkali bir sıvı. 
yani boşalma sırasında çıkanların büyük bir çoğunluğu çeşitli sıvılar. protein kaybı lafı edilecek derecede bile 'değil'. olmasıda mümkün değil.

kaynak: ders notlarım + guyton fizyoloji

vücut geliştiren bir arkadaşın ferregrafi ile ilgili kısa paylaşımı (alıntıdır bu kısım)

"gecen sene bb.com'da saglam bir makale okumustum testeronla ilgili ve ciddi arastirmalar ve testler sonunda yazildigini yaziyordu. söyle ki; eğer erotik yada ferregrafik birsey izler fakat bosalma yapmazsak, testestoren seviyemizin arttigini ve antremanlardan daha iyi verim alcagimizi yaziyor. hatta benim antreman yaptigim salonda her kösede lcd tvlerde sürekli fashion tv dönüyor. hep merak ederdim neden hep fashion tv diye. sonra bu ciddi yaziyi okuyunca jeton düstü. hem bayanlari motive etmek hem de erkeklerin testesteron seviyesini arttirmak. antreman yaptigim salon almanya'nin en büyük spor salonu zinciridir. ayrıca boşalma olayı testesteronu azaltmıyor sadece bir sürelik halsizlik veriyor. "

placebo etkisi 

arkadaşlar placebo etkisi teknik olarak etkisiz bir şeyin telkine dayalı bir etki ortaya çıkarma halidir. yani eğer siz bu sitedeki cahillerin dediği gibi masturbasyonun zararlı olduğunu bırakınca daha iyi olacağınızın telkinini alırsanız, masturbasyonu bırakmanın böyle bir etkisi olmadığı halde etkisi oluyor sanırsınız. yani masturbasyonu bıraktım artık daha iyiyim diyenler bu etkiye sahiptir. placebo etkisiyle ilgili çok ilginç deneyler vardır araştırın.

ferregrafi 

cinsel anlamda tahrik etmek amacıyla insan vücudunu veya cinselliğin mahremini yansıtma. olayıdır. pornografi, yazı, fotoğraf, çizim, film, animasyon veya ses gibi iletişim araçlarından herhangi birinini ifade eder. ferre izlemiş bireylerin daha sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşamlarının olduğu bilinmektedir. gerçeklik algınızı yitirmeden ve beklentilerinizi yükseltmeden izlediğinizde herhangi bir zararı yoktur. cinsel eğitim açısından önemlidir. bazı ülkelerde sansürlü bile olsa eğitim amaçlı ergenlik çağındaki çocuklara izletilir.

son olarak hayatın size sunduğu güzelliklerden vazgeçmeyin diyorum ve yazımı bitiriyorum.

http://imgim.com/6965incit8276875.jpg
http://37.media.tumblr.com/1ddefedda14a5b409461453ac8e00f75/tumblr_mrlfsqi2wo1rpqy2eo1_1280.jpg

linkler için kusura bakmayın onuncu nesilim hatta ilk entry'm bu oldu. saolsunlar silik yedim geçenlerde.
konuyu uplarsanız herkes görür ve bilgilenir. sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin
mod'lar olan bitene alırsa sevinirim emek verdim

edit : soru geldi:

arkadaşımız diyor ki büyüme hormonunu etkiler mi?

yahu kardeşim kim çıkarıyor bunları. büyüme hormonu hipofiz bezinden salgılanan growht hormonudur. beslenme,sex hormonları ve büyüme faktörleri bu işte görev yapan hipotalamusu etkiler. yaptığınız her fiziksel aktivite sonrası growht hormonu salgılarsınız. azaltması gibi bir durum söz konusu değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder